Sussi Aspelin 

 

Sussi Aspelin 

Sussi Aspelin 

PHS

 

PHS betyder Primary Health System och syftar på din kropps unika konstitution och dess behov för att ha en optimal matsmältning. PHS är en del av den information man kan tillgodogöra sig ifrån Human Design. Fungerar din matsmältning optimalt eller använder du s.k. ”matsmältningshjälp” (enzymer, saltsyra, bitterörter eller annat) för att ”allt ska fungera”? Har du någon av dessa obalanser eller tillstånd i listan nedan?

PHS ger dig  information om din kropps unika sätt att välja och smälta föda, det spelar ju ingen roll hur nyttigt vi äter om kroppen inte kan smälta maten och tillgodogöra sig näringen. Varje kropp har unika behov för optimal matsmältning. Om du känner dig nyfiken på vad PHS kan göra för dig är du välkommen att kontakta mig. 

 • IBS, Ulcerös kolit
 • Chrons
 • Huvudvärk, migrän
 • Ständigt återkommande magont, lös och hård i magen om vartannat
 • Ledvärk
 • Eksem
 • Utslag/rodnad/flammighet i ansiktet, s.k. ”vuxenacne”

 

 • Övervikt/Undervikt utan förklaring
 • Kraftig mensvärk
 • Ständigt återkommande, ihållande förkylningar
 • Energilöshet
 • Kort sagt alla möjliga konsekvenser av en dåligt fungerande matsmältning

IBS

Jag har haft problem med magen så länge jag kan komma ihåg. När jag var ca 17 fick jag diagnosen IBS. Min mamma föreslog att jag skulle gå till Sussi och se om hon kunde hjälpa mig med både magen och mensvärk som jag besvärades av. Efter jag hade ätit enligt min PHS ett tag och mottagit regelbundna reflexologi-behandlingar en tid slutade min mage besvära mig och jag upplevde även lättnad i min mensvärk.

Therese, 28

Trög tarm, eksem/rodnad i ansiktet, ofta förkyld, allergi/astma

Jag besväras av allergi (katt) och upplevde begränsad lungkapacitet vid ansträngning samt trög tarm och eksemliknande rodnad i ansiktet. Min sambo, som tidigare besökt Sussi, föreslog att jag också skulle testa reflexologi. Efter en tids regelbunden behandling och kostomläggning enligt min PHS så märkte jag att min allergi blev bättre, det blev lättare att andas, min tarm började fungera bra och huden i ansiktet blev mycket bättre. Jag började även springa regelbundet igen och kände efter ett tag att min lungor orkade mer och jag gick dessutom ned ett antal kilo, utan att ”banta”, och har nu landat i en bra idealvikt. Jag kan verkligen rekommendera att prova reflexologi.

Ola, 49

Oregelbunden/utebliven mens, acne, svullen mage

Första gången jag sökte hjälp var jag 23 år och hade problem med min menstruation. Jag hade aldrig haft en regelbunden menstruation eller någon mens över huvudtaget under längre perioder. Reflexologin och att äta enligt min PHS hjälpte mig både att få tillbaka den och få den regelbunden. Mina acneproblem försvann också. 

Jag har också kunnat få två barn vilket jag undrade en del kring om det var möjligt eftersom jag i princip inte hade haft någon mens under många år. När jag äter enligt min PHS fungerar kroppen fantastiskt. Sedan jag började äta efter min PHS så försvann min svullna mage som jag haft sedan tonåren. Så oerhört tacksam för all hjälp! Kan inte tacka tillräckligt.

Emma, 30

Återkommande infektioner, trötthet, nedsatt fysisk prestationsförmåga

Min aktivt idrottande dotter har varit som en magnet för infektioner vilket har gjort att hon har varit mer sjuk än frisk och ofta väldigt trött. Detta har lett till att hon har missat mycket i skolan och inte kunnat träna på den nivån hon önskat. Då min dotter, trots denna situation, valde att elitsatsa och flytta hemifrån blev jag orolig och fick rådet av en väninna att kontakta Sussi. Med hjälp av reflexologi, PHS och viktiga, utvecklande samtal har min dotter varit friskare och piggare än någonsin i sitt 18 åriga liv och hennes möjlighet och förmåga att träna mycket och prestera på elitnivå går över all förväntan. Vi är så tacksamma och otroligt glada för den hjälp vi har fått!

Andrea, mamma till My 18 år

Svullen, aldrig riktigt nöjd känsla av mätthet, sötsug

Innan jag fick min PHS förklarad för mig av Sussi, var jag ganska svullen i kroppen. Samlade lätt på mig vätska, var ofta sötsugen och kände mig sällan riktigt mätt. Efter att ha antagit Sussis råd att äta enligt min PHS började kroppen kännas annorlunda efter ca en månad. Matsmältningen kom igång. Efter bara en vecka gick svullnaden ner under ögonen och i benen. Min mage kändes lugn. Jag blev sådär lagom mätt och kände mig nöjd. Inte sugen på onyttigheter hela tiden. Tack för all hjälp Sussi.

A-C, 42

Sussi har varit ett ovärderligt stöd för min utveckling och hälsa under mer än ett decennium med regelbundna sessioner. Förutom djup kunskap och kraftfulla tekniker har hon ett unikt sätt att se helheter och samband som förmedlas utan krusiduller, på ett sätt som stimulerar både nya insikter och egenansvar. Även om det ibland känns utmanande uppskattar jag verkligen kombinationen av hennes raka kommunikation, visdom, humor och engagemang – som är betydligt större än vad som vanligtvis kan förväntas av en terapeut.

Lisa

Rygg och nackvärk, migrän

Jag har haft ont i rygg och nacke i ca 30 år (jag är 58 år) och återkommande migränanfall. För en tid sedan träffade jag Sussi och hon förklarade sambandet mellan ryggont och matsmältningen. Hon berättade om min PHS  och jag började äta enligt råden omgående, efter bara några dagar började det lätta i ryggen, helt fantastiskt! Det har nu gått ca 2 månader och jag känner mig ”yngre och friskare” i kroppen än vad jag gjort på många, många år, har ingen värk alls. Har dessutom gått ner 5 kg. Migrän har jag heller inte haft. Mina vallningar har också blivit bättre och jag känner mig i allmänhet piggare.

Kerstin, 58

Huvudvärk
 

I väldigt många år har jag haft problem med ont i nacken och återkommande huvudvärk som ofta hänger ihop. Huvudvärken kommer i skov och kan sitta i dagar. Sussi har genom reflexologin och samtal gett mig ovärderlig hjälp i att läka min nacke och att utöver det också äta enligt min PHS tar i stort sett bort min kroniska huvudvärk. Ibland kan jag tycka att det är svårt att följa PHS och äter inte som rekommenderat, då smyger sig huvudvärken tillbaka för att snabbt försvinna när jag återgår till att äta såsom min PHS förespråkar.

Hemma försöker vi också servera mat till vårt barn utifrån hens PHS. Vi har alltid märkt att det är så hen själv väljer att äta och problem såsom torr hud, hudutslag och svullen mage försvinner snabbt.

 
Emily, 39 och Sid, 6

Alltid ont i magen, mensvärk
 
Så länge jag kan minnas har jag alltid haft ont i magen, jag har besökt flera olika läkare genom åren men ingen har kunnat hjälpa mig. Efter jag träffade Sussi och började äta enligt min PHS har min mage blivit bra! Det har även mildrat min mensvärk som jag haft mycket problem med.
 
Kvinna, 24

Vuxenacne, trög mage, mensvärk, nedsatt fysisk prestationsförmåga

Innan jag visste min PHS hade jag dålig hy (som jag också fick reflexologibehandling för) och magen var ofta uppsvälld. Efter jag ätit enligt min phs i några månader var huden i ansiktet ren och magen fungerade bättre. En annan effekt var också att jag gick ner i vikt; ca en klädstorlek. Jag tränar rätt mycket och en vecka efter att jag börjat äta enligt min PHS slog jag personligt rekord på 5 km (löpning), detta trots att jag själv ansåg mig nedtränad för tillfället! Tydligt för mig att kroppen hade tillgång till mer energi efter bara några dagar på PHS.

Johanna, 38

Ledvärk, huvudvärk, återkommande förkylningar

Sedan jag börjat äta enligt min PHS har jag inte längre ont i lederna,  gått ner i vikt, nästan aldrig huvudvärk vilket jag hade ofta, fått ren hy (som brukade ha återkommande finnar/pluppar/utslag) och har mer energi på dagarna. Så skönt. Jag brukade ofta bli förkyld  förut, så ofta att jag sällan kände mig helt frisk, numer är jag nästan aldrig förkyld och då jobbar jag ändå med små barn.
Frida 27

Inflammation i armbågen, dålig djupsömn

Efter drygt 6 mån. med en olidlig tennisarmbåge så kontaktade jag Sussi för hjälp. Efter 2:a behandlingen märkte jag skillnad och efter 4:e så var smärtan borta. Behandlingen i kombination med förändrade rutiner kring kost (bl.a. PHS) så har min armbåge blivit bra och sömnen blivit bättre, som en bonus. Kan inte annat än rekommendera denna form av behandling.

Robert, 54

Rosacea

Med hjälp av att äta enligt min PHS tillsammans med reflexologibehandlingar så försvann min rosacea efter ca 3 månader. Min dotter har tagit till sig sin design och PHS likaså,  hon vet nu vad hon ska göra och hur hon ska äta för att må bra. Jag kan varmt rekommendera både HD och PHS för att förstå sig själv och göra livet ännu lite bättre.

Bodil, 60

Hashimotos

Jag insjuknade i Hashimotos för några år sedan. Tappade hår och gick upp i vikt. Med hjälp av allmänna kostråd, PHS och reflexologi-behandlingar vände detta, min kropp läkte ut och nu är jag frisk. Kan varmt rekommendera Sussi till alla som söker en terapeut. 

Kvinna, 30

Nedsatt ork och energi, nedsatt immunförsvar

Sedan jag började äta enligt min PHS har jag fått mycket mer ork och energi, magen är i balans, jag har gått ner en klädstorlek och jag är sällan sjuk eller ens förkyld.

Sanna, 48

Hem