Sussi Aspelin 

 

Sussi Aspelin 

Sussi Aspelin 

Reflexologi

Reflexologi

En zonterapeutisk behandlingsform som genom beröring, tryck och massage av olika zoner stimulerar kroppens självläkning. Reflexologi behandlar alla nivåer i din hälsa fysisk, emotionell och mental. Både symptom och orsak behandlas så att en bestående läkning kan ske. Här är några tillstånd/obalanser som kan hjälpas med reflexologi och nedanför finns fler personliga berättelser om hur reflexologi hjälpt människor som kommit till mig genom åren.

 

 • Huvudvärk, migrän
 • Dålig  matsmältning/allmänna mag och tarmproblem (även diagnoser som IBS, Crohns, Ulcerös kolit)
 • Magkatarr/magsår
 • Ledvärk
 • Muskelstelhet                
 • Sömnproblem
 • Ryggvärk/Nackbesvär                
 • Idrottsskador    

 

 • Allergier
 • Eksem
 • Svaghet i immunförsvaret/återkommande infektioner /förkylningar
 • Obalanser i sinnesorganen, syn, hörsel m.m
 • Ämnesomsättningsproblem/Sköldkörtelobalans    
 • Depression/Utmattning
 • Ångest/Oro/OCD/Fobier
 • Mans och kvinno-hormonrelaterade besvär:mensvärk, PMS, prostatabesvär, acne m.m. 

Matsmältningsbesvär, stress, urtrit

Reflexologi hjälpte mig att mig med mina svåra matsmältningsproblem och hjälpte mig att balansera nervsystemet och hormonell obalans. Sussi är en fantastisk terapeut som guidade mig fysiskt såväl som psykiskt att hantera all kaos som min kropp befann sig i och som kändes minst sagt överväldigande. 

Med hjälp av Sussi kunde saker och ting läggas på plats och jag kunde börja min process och hitta min väg till läkning men också till det jag ville göra här i livet. Oerhört tacksam för Sussis behandlingar och vägledning.

Monica, 45

Migrän

Under mina reflexologibehandlingar har min migrän försvunnit och ”blockering” i näsan. Nu är jag migränfri och kan andas genom näsan!!

Jennifer, 42

Inflammation i armbågen, dålig djupsömn

Efter drygt 6 mån. med en olidlig tennisarmbåge så kontaktade jag Sussi för hjälp. Efter 2:a behandlingen märkte jag skillnad och efter 4:e så var smärtan borta. Behandlingen i kombination med förändrade rutiner kring kost (bl.a. PHS) så har min armbåge blivit bra och sömnen blivit bättre, som en bonus. Kan inte annat än rekommendera denna form av behandling.

Robert, 54

Sviter efter hjärnblödning, yrsel, pirr i kroppen, dubbelseende

Jag kom i kontakt med Sussi för många år sedan då jag hade haft en hjärnblödning. En barndomsvän rekommenderade henne då jag några månader efter blödningen led av restless legs och pirrningar i kroppen men värst var att jag hade dubbelseende och kunde inte vara hemifrån långa stunder. Jag kunde absolut inte köra bil och kände mig ofta yr. Efter några behandlingar hos Sussi avtog pirret successivt. 

Dubbelseendet var jag  skeptisk till om det skulle gå att läka men efter ett antal behandlingar så hade synen kommit tillbaka till det normala igen. Sussi har stärkt mig på flera sätt under behandlingen, inte bara fysiskt. Hon har en förmåga att fånga upp och se det man behöver för stunden.Hon behandlar både fysiskt och psykiskt på samma gång. 

Lotta, 58

Värk i ben och armar, kraftig mensvärk

Jag kom i kontakt med Sussi genom en vän efter att i många år haft smärta i armar och ben. Den traditionella sjukvården hade inga svar eller hjälp att ge och jag hade fått behandling på St Görans smärtklinik med antidepressiv medicin som jag fick svåra biverkningar av. Efter första behandlingen hos Sussi var smärtan borta och har inte kommit tillbaka sedan dess så jag avbokade min plats på smärtkliniken. Efter detta har jag fått hjälp med bl.a.menssmärtor, åt tidigare mycket smärtlindring p.g.a svår smärta,behövde vara sjukskriven vid mens och var i princip sängliggande, efter behandling behöver jag ytterst sällan smärtlindring och definitivt inte sjukskrivning. Mensen har dessutom blivit regelbunden och jag blöder mindre.

Rekommenderar verkligen behandling hos Sussi oavsett problem!

Johanna, 38

Röd irriterad hud i ansiktet

Jag hade problem med röd, irriterad hud i ansiktet och blev efter enbart en behandling mycket bättre. Huden ömmade innan och det släppte på en gång efter första behandlingen. Kan varmt rekommendera Sussi som är mycket kunnig.

Josephine, 40

Upprepade missfall

Tack vare Sussis reflexologibehandling fick jag vår efterlängtade dotter!  Under ca 4 år hade jag och min man  gjort två provrörsbefruktningar och sju inseminationer utan att vi fått barn. Jag hade fått två missfall, en depression och utmattningssyndrom p.g.a min livskris över att vara barnlös.

Ett par år senare tog jag mod till mig igen och vi gjorde ett sista provrörsbefruktningsförsök. Jag blev gravid vid 42 års ålder. Jag var livrädd för missfall. Min vän sa till mig: ”nu går du till Sussi, punkt slut”. Jag gjorde det. En gång i veckan fick jag reflexologibehandling, de första kritiska veckorna, sedan mer sporadiskt. 

Den 2:a aug 2009 föddes min dotter och jag kan inte nog uttrycka den tacksamhet jag känner till Sussi.

Anne-Marie, 53

PTSD (posttraumatiskt stressymptom), hormonobalans

Reflexologibehandlingarna hos Sussi har varit till oumbärlig hjälp för mig i stor del av mitt liv, främst för hormonbalanserade behandlingar och PTSD-behandling. Reflexologin har verkligen hjälpt mot psykisk och fysisk ångest, paranoia-symptom mm, och jag upplever att behandlingarna verkligen eliminerar problem, inte bara lindrar. 

Kvinna, 30

Rosacea

Med hjälp av att äta enligt min PHS tillsammans med reflexologibehandlingar så försvann min rosacea efter ca 3 månader. 

Bodil, 60

Hormonobalans, depression, förlossningsarbete

När jag går från en behandling är det med lätta steg. En känsla av välbehag infinner sig omedelbart och jag är totalt avslappnad. Över tid har jag fått hjälp med att återställa hormonbalans och att komma ur en s.k. ”kronisk” depression. Fick också hjälp under mitt förlossningsarbete. Kommer alltid tillbaka till reflexologin när det behövs. Det är en underbar behandlingsmetod. 

Amira, 36

Sussi har varit min ”go-to” i många år! 

Eftersom Sussi arbetar med helheten är det alltid henne jag vänder mig till, i första hand, med allt som har med hälsa att göra. Hon är en riktig ”detektiv” i att komma till orsaken med problem, och ger sig inte förrän vi ser resultat. Jag har fått hjälp med att få mer energi och ett roligare liv tack vare att hon har hittat alternativa vägar att få igång både sköldkörtel & binjurar igen. Jag rekommenderar alltid mina vänner & familj att söka hjälp hos Sussi med allt möjligt. Några specifika områden som är läkta, med reflexologi/konsultation av Sussi: hälsporre, ”svaga/dåliga” knän, kronisk trötthet, medberoende, infertilitet mm. 

Gunilla, 50

Akne, koncentrationssvårigheter

Jag tog vår son till Sussi mitt i hans tonår för han hade svår akne. Vi hade varit hos läkare och fått olika preparat som inte hjälpte. Sussi behandlade honom både inifrån och utifrån med reflexologi och tips om hudvårdsprodukter. Resultatet var enastående, efter en tid kunde man inte se att han hade haft någon akne! Han hade även en del koncentrations-svårigheter i skolan som blev bättre av behandlingarna. Dagen efter första behandlingen kom han hem från skolan och sa ” Mamma jag kunde koncentrera mig i skolan idag”. Det har gått flera år sedan behandlingen och han har fortfarande en god koncentrationsförmåga!

Madeleine och Peo, föräldrar till Alexander

Migrän, magproblem, menssvårigheter, hormonobalans

Initialt sökte jag hjälp för migrän och hosta men jag förstod snabbt att jag även kunde få hjälp med problem som jag avfärdat som omöjliga att råda bot på, Sussi har hjälpt mig att; sova bättre, mildrat min PMS och mensvärk, minimerat migränen, ökat min aptit och tagit bort hostan. Sussi har under åren inte bara direkt hjälpt mig må bättre – hon har också fått mig att vilja må bättre. Varje besök resulterar alltid i att jag blir mer motiverad att lyssna på mig själv och ge mig bättre förutsättningar att må bra.

Miriam, 29

Trög mage, smärta i knän

Reflexologi har betytt mycket för mitt välbefinnande. Jag har fått hjälp med allt från att bli av med smärta i knän till att få igång en riktigt trög mage. Men det bästa är nog ändå att kunna få en genomgång av kroppen av min reflexolog regelbundet. Det blir som en hälsotest och en påminnelse om vad jag behöver för att må riktigt bra. 

Susanne, 59

Utmattningsdepression, ångest, dålig sömn, hjärnstress

Jag var sjukskriven pga utmattningsdepression och min syster rekommenderade mig att gå till Sussi. Jag hade alla symptom som vanligtvis beskriver en utmattning; dålig sömn, ångest, oro, dåligt själförtroende osv, jag var kort sagt ganska vilsen på ett emotionellt sätt. Reflexologibehandlingarna och samtalen som vi hade fick mig ganska snart på fötter igen. Jag kände att behandlingarna hjälpte kroppen att släppa spänning och oro, sömnen blev bättre och tillsammans med samtalen återfick jag styrka. Jag kunde börja jobba igen och ökade på arbetsbelastningen successivt. Det har gått ett par år sedan dess och jag är sedan lång tid tillbaka fullt fungerande men från en ny plats i mig själv.

Hanna, 40

Sussi har varit ett ovärderligt stöd för min utveckling och hälsa under mer än ett decennium med regelbundna sessioner. Förutom djup kunskap och kraftfulla tekniker har hon ett unikt sätt att se helheter och samband som förmedlas utan krusiduller, på ett sätt som stimulerar både nya insikter och egenansvar. Även om det ibland känns utmanande uppskattar jag verkligen kombinationen av hennes raka kommunikation, visdom, humor och engagemang – som är betydligt större än vad som vanligtvis kan förväntas av en terapeut.

Lisa

Inre balans

När jag tänker på reflexologi är balans det ord som kommer till mig. En inre balans. 

Att få reflexologibehandling hos Sussi medför ju även samtal som ger nya perspektiv och hjälper mig att finna det som är rätt för mig. Om man är vilsen får man hjälp att hitta tillbaka till sin väg. För mig är Sussi som en mentor som ger mycket personlig vägledning. 

Louise, 42

IBS, insomnia

Kom att söka Reflexologi för min insomnia och IBS, i kombination med KBT har jag helt fått bukt med min insomnia som jag haft av och till i drygt 30 år. Min IBS är betydligt bättre och känner mig tacksam för att min livskvalité och välbefinnande påtagligt förbättrats.

Ulf, 58

Infertilitetsproblematik, IBS

Efter två års försök att bli gravid genomförde jag och min sambo en fertiltitsutredning. Den visade att jag hade låga äggreserver och det gav mig en 5% chans att kunna få ett biologiskt barn. Vi blev godkända för IVF och under tiden vi väntade på att påbörja behandling kom jag i kontakt med Sussi. Tillsammans med reflexologin, förändrad kost och samtal vart vi spontant gravida efter drygt 4 månaders behandling. Nu är vårt mirakel 2 månader.

Sussis behandling gav även andra positiva effekter såsom att min IBS försvann, fick en ökad energi och vart mer stresstålig. Sussi är enormt kompetent, har ett otroligt engagemang och kan varmt rekommenderas.

Sussi var alltid snabb på att återkoppla och hjälpte mig även med att ha ett mer avslappnat förhållningssätt vilket hjälpte mitt mående.

Angelica, 35

Ryggbesvär

Jag har gått till Sussi i flera år pga återkommande värk i ländryggen. Efter behandling har jag alltid upplevt en omedelbar förbättring och oftast släpper problemen helt någon dag senare. Jag har provat flera olika behandlingsmetoder för mina ryggproblem och upplever att Sussis reflexologi är i särklass det mest effektiva och långvariga. Sussi är engagerad och genuint mån
om att lösa problemet.

Jonas, 43

Graviditetsillamående

Jag mådde otroligt illa med mycket kräkningar i min första graviditet och hade provat allt, allt. Var inlagd med dropp vid flertalet tillfällen. Gick till Sussi i ett sista försök att få balans i kroppen. Mitt tillstånd gick ifrån att ha varit helt sängliggande där dusch och matlagning var helt uteslutet, till att efter och under behandling kunna arbeta 25%.

Malin, 37

Sviter efter hjärnblödning, hjärntrötthet, balans, yrsel 

Jag hade en stroke i lillhjärnan för ett par år sedan, fick då ett flertal problem/symptom att brottas med (hjärntrötthet/balans/yrsel m.m.). Dessutom en nedsatt funktion i min vänstra sida och en del smärta. Genom reflexologin tycker jag att balansen och koordinationen förbättrats, jag har fått mindre yrsel och bättre funktion i min svagare vänstra sida. Jag har också blivit hjälpt
att kunna slappna av och lösa kramper – därmed fått bort smärta, bl.a i nedre ryggen. Genom samtalen har jag kunnat öka förståelsen för min nya situation, börjat ändra kosten och fått hjälp med rekommendationer av olika mineraler och vitaminer. Tack!

 

Carina, 60

Ätstörning, ångest, oro

Jag kom till Sussi första gången för flera år sedan med en ätstörning/tränings och matproblematik , min mamma var orolig för mig, jag vägde då 45 kilo och räknade varenda kalori och vartenda steg. Behandlingsplanen innefattade både samtal och reflexologi. Sussi hjälpte mig att våga äta, men viktigare var att hon hjälpte mig att våga leva igen. Terapin hjälpte mig med min rädslor, min oro och ångest, jag kunde andas djupt igen. Att ha en terapeut som går utanför ramarna, som jag kunde messa och ringa på udda tider var en otrolig lättnad för mig (och mina anhöriga). Idag är jag frisk från mina ätstörningar men jag går regelbundet på reflexologibehandlingar ca 1-2 gånger i månaden för att det hjälper mig att slappna av och ger min kropp en stund att känna och släppa efter. 

Alice, 26

Migrän, ångest, oro, fobi, ont i en axel
 

Jag sökte hjälp hos Sussi för en tid sen p.g.a smärta i axeln. Under vårt första möte berättade jag att jag har haft kraftiga migränanfall sen jag var 11 år samt stark ångest med panikattacker sen några år tillbaka som påverkat mitt liv starkt. Jag har sökt hjälp för min ångest hos läkare och psykologer men fått kortsiktiga lösningar, mitt liv har präglats av oro och en spänd kropp. Efter min första behandling hos Sussi kände jag mig avslappnad och jag sov så djupt första natten. Nu, 6 behandlingar och 2 månader senare, känner jag mig avslappnad, ingen oro och ångest, ingen migrän eller huvudvärk. Min familj och vänner märker en stor förändring, jag är mer avslappnad och oroar inte mig för allt. Min relation till min sambo har stärkts och han upplever mig som ”levande” igen. Och axeln mår bra.

Gina, 30

Återkommande infektioner, nedsatt fysisk prestationsförmåga, trötthet

Min aktivt idrottande dotter har varit som en magnet för infektioner vilket har gjort att hon har varit mer sjuk än frisk och ofta väldigt trött. Detta har lett till att hon har missat mycket i skolan och inte kunnat träna på den nivån hon önskat. Då min dotter, trots denna situation, valde att elitsatsa och flytta hemifrån blev jag orolig och fick rådet av en väninna att kontakta Sussi. Med hjälp av reflexologi, PHS och viktiga, utvecklande samtal har min dotter varit friskare och piggare än någonsin i sitt 18 åriga liv och hennes möjlighet och förmåga att träna mycket och prestera på elitnivå går över all förväntan. Vi är så tacksamma och otroligt glada för den hjälp vi har fått!

Andrea, mamma till My 18 år

Sköldkörteln, högt blodtryck, sorg

När jag påbörjade min behandling hade jag problem med sköldkörteln och högt blodtryck.
Jag hade mycket sorg i kroppen, vi jobbade på under en längre tid med olika besvär som detta medförde. Både  sköldkörteln och blodtrycket blev mycket bättre. Sussi behandlade både inifrån ( mineraler, vitaminer etc ) och utifrån med behandling och samtal. Reflexologi har gett mig mycket och jag kan varmt rekommendera det.

Madeleine, 57

Trög tarm, eksem/rodnad i ansiktet, ofta förkyld, allergi/astma

Jag besväras av allergi (katt) och upplevde begränsad lungkapacitet vid ansträngning samt trög tarm och eksemliknande rodnad i ansiktet. Min sambo, som tidigare besökt Sussi, föreslog att jag också skulle testa reflexologi. Efter en tids regelbunden behandling och kostomläggning enligt min PHS så märkte jag att min allergi blev bättre, det blev lättare att andas, min tarm började fungera bra och huden i ansiktet blev mycket bättre. Jag började även springa regelbundet igen och kände efter ett tag att min lungor orkade mer och jag gick dessutom ned ett antal kilo, utan att ”banta”, och har nu landat i en bra idealvikt. Jag kan verkligen rekommendera att prova reflexologi.

Ola, 49

Oregelbunden/utebliven mens, acne, svullen mage

Första gången jag sökte hjälp var jag 23 år och hade problem med min menstruation. Jag hade aldrig haft en regelbunden menstruation eller någon mens över huvudtaget under längre perioder. Reflexologin och att äta enligt min PHS hjälpte mig både att få tillbaka den och få den regelbunden. Mina acneproblem försvann också. 

Jag har också kunnat få två barn vilket jag undrade en del kring om det var möjligt eftersom jag i princip inte hade haft någon mens under många år. När jag äter enligt min PHS fungerar kroppen fantastiskt. Sedan jag började äta efter min PHS så försvann min svullna mage som jag haft sedan tonåren. 

Så oerhört tacksam för all hjälp! Kan inte tacka tillräckligt.

Emma, 30

Foglossning, migrän, ångest, oro, graviditetsbesvär

Jag var hos Sussi för att få hjälp med bland annat ångest, oro, migrän och fick just det: ett safe space där Sussi med enorma kunskaper, lyhördhet och professionalism inte bara hjälpte mig med det utan även med foglossning när jag blev gravid, plågsam halsbränna och återkommande halsfluss. Jag minns när jag lade mig på britsen med migrän som strålade upp från nacken och trängde in i vad som kändes som varenda cell i min kropp, Sussi började tyst och stilla behandla mig och när jag en timme senare reste mig upp och inte hade en tillstymmelse till huvudvärk var jag såld. De råd jag fått utifrån PHS tänkerjag på dagligen. Jag är för alltid tacksam för den hjälp jag fått.

Charlotte, 37

Kroniska nässelutslag, nackproblem, huvudvärk, ryggproblem

Första gången jag fick kroniska nässelutslag var när jag var 16. Det höll i sig i två år. Hela kroppen täckt av utslag varje dag hela dagen, läppar och ögon svullna som tennisbollar, en kropp som känns som att den ska brinna upp. Efter det hade jag återkommande skov flertal gånger som alltid höll i sig i långa perioder fram tills att jag gick till Sussi på en läkares rekommendation. Efter första behandlingen lättade utslagen, efterföljande behandlingar gjorde att de försvann helt och sedan dess har jag varit helt symptomfri. Innan jag fann Sussi och reflexologin hade jag gått igenom alla möjliga utredningar och behandlingar, både inom skolmedicin och alternativmedicin utan att hitta något som hjälpte. Jag har fortsatt att gå till Sussi för att få hjälp med nackproblem och huvudvärk, även min sambo har fått hjälp med sin rygg. Jag rekommenderar Sussi och reflexologin på alla sätt och vis.

Emily, 39

Höftproblematik

Jag sprang mycket en sommar och när en molande värk i höften smög sig på, fortsatte jag att springa lite för länge. Från att bara ha haft ont när jag sprang, hade jag ont när jag gick och även på natten. Efter ett oräkneligt antal behandlingar hos naprapat som inte gjorde det bättre, träffade jag Sussi och efter en reflexologibehandling var jag smärtfri! Smärtan har aldrig kommit tillbaka och jag springer nu utan några som helst höftproblem. Helt fantastiskt!

Andrea, 49

My mind wants to understand why this particular area, why this movement, what does it mean, what should I do or not do?  However the experience of reflexology for me – is of accepting that I don’t need to cognitively know such information, my body will take care of it and I will change regardless – not in a cognitive manner that I can quantify, but in a emotional and physical manner that doesn’t need to be qualified nor explained. 

Elvira, 44

Hashimotos, ångest, spänd i kroppen

Jag har varit väldigt spänd i kroppen och haft mycket ångest i mitt liv. Jag har fått hjälp av kiropraktorer, naprapater och testat akupunktur ett tag. Reflexologin hos Sussi är det som givit absolut bäst effekt. På mycket kort tid har jag kunnat sova ordentligt om nätterna och är mer harmonisk. 

Jag insjuknade i Hashimotos för några år sedan. Tappade hår och gick upp i vikt. Med hjälp av allmänna kostråd, PHS och reflexologi-behandlingar vände detta, min kropp läkte ut och nu är jag frisk. Kan varmt rekommendera Sussi till alla som söker en terapeut. 

Kvinna, 30

Ulcerös proctit

Redan när jag var tonåring fick jag diagnosen ulcerös proctit, som är en variant av ulcerös colit. Inflammationen har kommit och gått i skov under hela mitt liv. För ca 3 år sedan hade jag mitt senaste skov och efter en tid  med regelbundna reflexologibehandlingar gick mitt skov över. Förutom reflexologi fick jag också kostråd som hjälpte till i min läkande process och jag har sedan dess inte haft något skov. 

Erika, 49

Knäproblem, emotionell stress, oro

I visited Sussi for aches in my knees and pressure to my kidneys that had a sudden onset from antibiotics combined with emotional stress/trauma. I could barely walk and the pain took my breath away. Not being used to having had any chronic pain in my life prior, I was unsure how to proceed since I am by nature not a fan of medications and operations. Sussi asked me to give her 3 visits to correct what she intuitively felt had to do with my digestion combined with my emotional stress at the time. Sure enough, three weeks after the last appointment, the pain was completely gone and my cousin even commented on how grounded and calm I had become. So incredibly grateful to Sussi for this and I speak about it often. My daughter is on her way to see her for a variety of ailments and I cannot wait for Susanne to put her magic hands to work, combined with her on-point intuition. So,so grateful.

Camilla, 54

Hem